Fiets valpreventiedag Wijchen 15 juni

De dagen worden langer en de temperaturen gaan langzaam omhoog. Dat nodigt uit om op de fiets te stappen! Wat is er nou fijner dan de wind door je haren en de zon op je gezicht te voelen terwijl je naar de supermarkt, sportclub of door het bos fietst? Fietsen is leuk en het helpt je ook nog eens om langer gezond, sociaal actief én zelfredzaam te blijven. Het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan.

Het programma Doortrappen helpt je zeker op de fiets te stappen door te adviseren en ondersteunen in het veilig blijven fietsen.  Op donderdag 15 juni staan we klaar op het plein voor de H. Antonius Abt kerk om al jouw vragen over fijn en veilig fietsen te beantwoorden. Je kunt er gratis je fiets laten nakijken door fietsenmaker Rick van den Berg en je fietsvaardigheden testen op een fietsparcours. Hierbij ontvang je tips en begeleiding van een ervaren fietsdocent. Het belooft een gezellige middag te worden, dus pak je fiets en kom langs zodat jij deze zomer fluitend op de fiets stapt!

Datum:           Donderdag 15 juni

Tijd:                13:00-17:00 uur.

Locatie:          Plein voor de H. Antonius Abt kerk; Oosterweg 2, 6602 HD Wijchen

Het programma ‘Doortrappen’ is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Provincie Gelderland werkt aan een actieve Doortrappen provincie. Daarom ondersteunt zij gemeenten in dit programma en zijn er bijvoorbeeld al 21 Doortraproutes in Gelderland ontwikkeld. Die vind je via deze link.